Make ICT Fair! – E-Figyelő program

e l ő a d á s

- 2019. november 28. -

 

 

KAMPÁNY AZ ELEKTRONIKUS ESZKÖZÖK TERVEZETT

ELAVULÁSA ELLEN

 

A Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Természetbarát Diákköre és a Beregi Természet és Környezetvédelmi Egyesület csatlakozott a Fenntarthatóság Felé Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett Make ICT Fair! – E- Figyelő programjához.  Ennek keretében eddig a Vásárosnaményban a felnőtt lakosság számára a városi Művelődési Központ kiállítótermében előadást szerveztünk.

 

Az előadás mellett a partnerünktől megkapott honlapokból kiállítást készítettünk, ami hétfőtől csütörtökig volt látható. Az előadást a Namény TV oldalán egy hét időtartamig hirdettük meg, de ezzel egy időben emailban is megküldtük a meghívót a helyi képviselőknek és intézményeknek.

Sajnos nagy meglepetéssel tapasztaltuk, hogy alig jelentek meg felnőttek a programra, pedig komoly meghirdetést és információkat adtunk. Elsősorban intézmények diákjai és 20-30 éves aktivistáink jelentek meg.

 

Az előadást a két évvel ezelőtt a témában meghirdetett országos versenyen első és negyedik helyezést elért „rákóczis” diákok kezdték.  Az „Amőbák és a Tigrisek” 3-3 fős csapatának tagjai videofilmet vetítettel és prezentációt adtak elő. Ezután Toldi Zoltán Tanár Úr a BTKE elnöke tartott interaktív prezentációval egybekötött előadást. Az előadás után beszélgetést folytattak a megjelentekkel az elektronikus eszközök környezeti és társadalmi problémáival kapcsolatosan.

Az előadásról videó felvétel készült, ami a www.beregihirek.hu oldalon lesz bemutatva.

 

Fontos program volt, annak ellenére, hogy a felnőttek nem jöttek el a programra, de a videón keresztül szembesülhetnek az elektronikus eszközök gyártásának és megsemmisítésének világméretű környezeti problémáival.

 

 

Képek a programról: