Make ICT Fair! – E-Figyelő program

Kocsma kvíz – 2019.12.12.

 

 

KAMPÁNY AZ ELEKTRONIKUS ESZKÖZÖK TERVEZETT ELAVULÁSA ELLEN

 

A Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Természetbarát Diákköre és a Beregi Természet és Környezetvédelmi Egyesület csatlakozott a Fenntarthatóság Felé Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett Make ICT Fair! – E- Figyelő programjához.  Ennek keretében Vásárosnaményban a fiatalok, aktivisták számára a városi Művelődési Központ ifjúsági termében „kocsma kvízt” szerveztünk.  A programot plakáttal öt helyen egy hét időtartamig hirdettük meg, de ezzel egy időben emailban is megküldtük a meghívót aktivistáinknak. Elsősorban intézmények diákjai és 20-30 éves aktivistáink jelentek meg.

A rendezvény során 4 fős csapatokban feladványokat, teszteket és keresztrejtvényeket oldottunk meg, amelynek központi témája az elektronikai eszközök gyártásának, megsemmisítésének környezeti problémái és a tervezett elavulás elleni tiltakozás volt.  Előtte vetítésen mutattuk be a témát. A hangulat oldott volt. A résztvevők tortát és teát fogyaszthattak el, míg a legeredményesebb csapatokat teljesítményükért ajándékutalvánnyal jutalmaztunk.

Mivel nagyrészt aktivistáink jelentek meg, lehetőségünk volt az öt projektelemből álló E-figyelő program eredményeinek értékelésére is.

 

Fontos program volt, mert nemcsak találkoztunk, játszottunk, de az ismeretközlés mellett lehetőség nyílott a projekt értékelésére is.

 

 

 

 

Néhány kép a programról: