Good food good farming”

Egészséges étel helyi gazdáktól

2019. november 16. 9.00 – 13.00

 
Leírás: mtvsz_logo_jpg                                                                                                                                                                                                           

 

 

PIACI AKCIÓNAP A HELYI TERMELŐKÉRT

A 40 ÉVES VÁROSBAN

 

 

Egyesületünk a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület aktivistáival és a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjaival, a Természetbarát Diákkör tagjaival örömmel szervezte meg 2019.11.26.-án a Piaci Akciónapot, ami folytatása volt az egy évvel ezelőtti programnak.

 

A megrendezést, amit akkor a 600 éves vásárjog megszerzésének évfordulójához kötöttük nagyon pozitívnak ítéltük, ezért terveztük meg a folytatást. A siker lényege az, hogy az óta városunkban a „Beregi Szociális Bolt” és a Piacfelügyelőség szervezésében havonta tartanak a helyi termelők számára piacnapot. Így a folytatás kézenfekvő volt.

 

Az akciónapot a város önkormányzatával egyetértésben a kettős programmal szerveztük. Egyrészt megemlékeztünk arról, hogy városunk 40 éve kapta meg a város címet, másrészt ezt összekapcsoltuk a helyi termelés támogatásában játszott kiemelkedő szerepével.

Az akciónapon standunknál kiállítás, rajzverseny anyaga és a helyi termelésre felszólító mondatok voltak láthatók. Volt helyi alma és gyümölcslékóstoló, a gyerekeknek játék, rajz és aszfaltrajz lehetőség. Az ünnepi műsorban a „Rákóczis” diákok léptek fel szavalattal, népdal-énekléssel, néptánccal és ünnepi köszöntő hívta a látogatókat a programra.

 

A rendezvényt utcai plakátozással és a helyi tv-ben leadott hirdetéssel népszerűsítettünk. 16 helyi termékeket árusító vásározó volt jelen és a helyi Beregi Szociális Bolt, amely csak helyi mezőgazdasági terméket forgalmaz és kb. 50 állandó helyi beszállítója van.

 

A vásárra kilátogatók helyi termékekből pékárukat, füstölt húsokat, tejtermékeket, aszalványokat, mézet, helyi zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhattak és egyben vásárolhattak is. Jó idő volt, így nagyon sokan jöttek el. Két videó interjú, 20 üzenetfotó és 20 képeslap készült el. Az egész napról két filmfelvétel is elkészült. Ezek közül a helyi Namény TV felvételét már másnap leadták. A  www.beregihirek.hu internetes oldalán is bemutatásra kerül az elkészült anyag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leírás: EU

A rendezvény az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának anyagai támogatásával valósul meg. A rendezvényen elhangzottakért a szervezők felelnek, az nem tükrözi a támogató álláspontját.