Good food good farming” – Egészséges étel

helyi gazdáktól nemzetközi akciónap

2018. október 27. 8.00 – 12.00

 
Leírás: mtvsz_logo_jpg                                                                                                                                                                                                                  A Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület akciónapot szervez az egészséges, helyi élelmiszerek népszerűsítéséért a Vásárosnamény Főterén - „ a Nagy ABC” előtti területen Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vásárlási szokások kialakításának fontosságára és a járókelőket a helyi, lehetőleg ökológiai gazdálkodásból származó termékek fogyasztására buzdítsa. A kiállítás, szórólaposztás, kóstoló mellett játékokkal, totóval várják az érdeklődőket. A gyerekek aszfaltrajzokat készíthetnek és kifestőket színezhetnek.

A rendezvény folytatásaként 2018. november 10.-én „Helyi termelői piacnapot” szervezünk, amelyet összekötünk azzal az eseménnyel, hogy városunk – „Namény” 600 éve kapta meg a „VÁSÁRJOGOT”

A rendezvény háttere: Fogyasztói társadalomban élünk, nagyon gyakran szupermarketekben vásároljuk meg élelmiszerünket, így egyre kevesebb információnk van arról, hogy hol, milyen módszerekkel állították elő azokat. A szervezők szeretnék, ha egyre többen kedvet kapnának ahhoz, hogy a piacon vegyék meg a főzéshez szükséges alapanyagokat, zöldséget, gyümölcsöt, tojást. Arra ösztönzik az akció résztvevőit, hogy keressék a környezetkímélő gazdálkodásból származó, biotermékeket, melyek magas beltartalmú értékkel rendelkeznek, nem tartalmaznak növényvédőszer-maradványokat és előállításuk során óvják a környezetet. Felhívják a figyelmet, hogy a környékbeli gazdák termékeit megvásárolva alacsony a szállításból fakadó környezetszennyezés és pénzünkkel a helyi gazdaságot támogatjuk.

Az esemény egy nemzetközi kampány része, amelyben 7 európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás, helyi élelmiszerek népszerűsítése érdekében. Hazai koordinátorunk a Magyar Természetvédők Szövetsége.

 

Partnereink: Vásárosnamény Város Önkormányzata, a Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Természetbarát Diákköre

A programon jelenlévő Helyi Gazdák

 

Leírás: EU

A rendezvény az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának anyagai támogatásával valósul meg. A rendezvényen elhangzottakért a szervezők felelnek, az nem tükrözi a támogató álláspontját.

 

Fotók a lezajlott programról: